Zoeken naar snoeken

Ondanks dat ik al enkele jaren op mijn nieuwe adres woon, lukt het maar niet om goede visgronden te vinden. Daar waar in mijn oude regio veel cultuurwateren waren voor het karpervissen en enkele mooie sloten en havens voor het snoeken, lijkt het hier niet te lukken. Mede door een gebrek aan vistijd is het onderzoeken naar goede stekken ook ontzettend lastig. Maar hoe kan dan toch de vis op de kant komen als ik de schaarse uurtjes heb om het te proberen? 

Met Google Earth zijn er ook geen echte logische plekken gevonden. Zal het dan moeten doen met het beter onderzoeken van boezemwater en de kanalen. De uitgestrekte rechte stukken water spreken minder aan, en er zijn geen duidelijke holdings te vinden. Dat doet de moed verder zakken. 

Dan kom ik een verhaal te lezen over een werpbare dieptemeter, de Deeper. Met dit apparaatje kan je snel informatie inwinnen over het bodemverloop en vis detecteren. Met deze techniek kan ik zeker in de winter veel sneller achterhalen waar de vis zich ophoudt. Uit ervaring weet ik dat de vis dan veel meer geclusterd op het water ligt. Kan je zo’n plek vinden dan kan je goede vangsten behalen. Met een behoorlijke investering komt er dan toch een Deeper in huis en wordt de waterkant opgezocht. Nu de eerste keer om te proberen en niet eens om te vangen. Het is in ieder geval een raar gezicht om zijn grote bal aan je vislijn te zien hangen. Vanuit de viskoffer komt een boekje met pen om aantekeningen te maken. Kan zo het bodemverloop goed noteren om later gebruik van te maken. De eerste worpen leveren geen duidelijke vissignalen in beeld. Het bodemverloop zegt niet zoveel. Het lijkt een biljardlaken. Dan kom ik op een op het oog niets zeggende hoek op een eens 2 taluds tegen, met een bak aan vis aan de top. Ook zijn er duidelijk grotere signalen onder aan de taluds. BINGO. Dit is wat ik zocht. Dat zal de strijdlocatie worden voor het weekend.